Kop

 

Waarom Delfzijl?!

Wat de mensen ook mogen denken, Delfzijl is niet zomaar een willekeurige plek, ver weg in het oosten van Groningen. Het is wel degelijk een stad met mogelijkheden en potentie. Overal waar mensen elkaar vinden en hun ervaring en passie voor kunst en cultuur met elkaar gaan delen ontstaat iets moois!

Deze ontmoetingen tussen de vele verschillende culturen en stromingen binnen onze maatschappij, die in een stad als Delfzijl zeer duidelijk aanwezig zijn, worden dan al snel tot een feest. Soms van herkenning en vaak ook juist door de kleurrijke diversiteit!

De stad Delfzijl heeft nogal wat mooie, bezienswaardige of bevreemdende locaties. Het nieuwe strand wat in ontwikkeling is, het kerkje van Heveskes, Biessum, Uitwierde en Naterij. Deze plekken zijn bij uitstek te verbinden aan en te gebruiken voor diverse vormen van kunst en cultuur waardoor de omgeving 'beleefbaar' wordt. Naast het realiseren van interculturele ontmoetingen met, van en voor de inwoners van Delfzijl biedt dit ook nieuwe mogelijkheden om cultuurtoerisme naar het Eemsmondgebied te versterken.

 

 
© 2014 -2017 Stichting Podiumkunsten aan Zee